Modul:number list/data/gu/doc
Ez a lap a Modul:number list/data/gu dokumentációja. Ez a lap tartalmazza a modul használati útmutatóját és kategóriáit. |
Number | Numeral | tőszámnév | sorszámnév |
---|---|---|---|
0 | ૦ | શૂન્ય (śūnya) | શૂન્યમું (śūnyamũ) |
1 | ૧ | એક (ek) | પહેલું (pahelũ) |
2 | ૨ | બે (be) | બીજું (bījũ) |
3 | ૩ | ત્રણ (traṇ) | ત્રીજું (trījũ) |
4 | ૪ | ચાર (cār) | ચોથું (cothũ) |
5 | ૫ | પાંચ (pā̃c) | પાંચમું (pā̃cmũ) |
6 | ૬ | છ (cha) | છઠ્ઠું (chaṭhṭhũ) |
7 | ૭ | સાત (sāt) | સાતમું (sātmũ) |
8 | ૮ | આઠ (āṭh) | આઠમું (āṭhmũ) |
9 | ૯ | નવ (nav) | નવમું (navmũ) |
10 | ૧૦ | દસ (das) | દસમું (dasmũ) |
11 | ૧૧ | અગિયાર (agiyār) | અગિયારમું (agiyārmũ) |
12 | ૧૨ | બાર (bār) | બારમું (bārmũ) |
13 | ૧૩ | તેર (ter) | તેરમું (termũ) |
14 | ૧૪ | ચૌદ (caud) | ચૌદમું (caudmũ) |
15 | ૧૫ | પંદર (pandar) | પંદરમું (pandarmũ) |
16 | ૧૬ | સોળ (soḷ) | સોળમું (soḷmũ) |
17 | ૧૭ | સત્તર (sattar) | સત્તરમું (sattarmũ) |
18 | ૧૮ | અઢાર (aḍhār) | અઢારમું (aḍhārmũ) |
19 | ૧૯ | ઓગણીસ (ogṇīs) | ઓગણીસમું (ogṇīsmũ) |
20 | ૨૦ | વીસ (vīs) | વીસમું (vīsmũ) |
21 | ૨૧ | એકવીસ (ekvīs) | એકવીસમું (ekvīsmũ) |
22 | ૨૨ | બાવીસ (bāvīs) | બાવીસમું (bāvīsmũ) |
23 | ૨૩ | ત્રેવીસ (trevīs) | ત્રેવીસમું (trevīsmũ) |
24 | ૨૪ | ચોવીસ (covīs) | ચોવીસમું (covīsmũ) |
25 | ૨૫ | પચ્ચીસ (paccīs) | પચ્ચીસમું (paccīsmũ) |
26 | ૨૬ | છવ્વીસ (chavvīs) | છવ્વીમું (chavvīmũ) |
27 | ૨૭ | સત્તાવીસ (sattāvīs) | સત્તાવીસમું (sattāvīsmũ) |
28 | ૨૮ | અઠ્ઠાવીસ (aṭhṭhāvīs) | અઠ્ઠાવીસમું (aṭhṭhāvīsmũ) |
29 | ૨૯ | ઓગણત્રીસ (ogṇatrīs) | ઓગણત્રીસમું (ogṇatrīsmũ) |
30 | ૩૦ | ત્રીસ (trīs) | ત્રીસમું (trīsmũ) |
40 | ૪૦ | ચાલીસ (cālīs) | ચાલીસમું (cālīsmũ) |
50 | ૫૦ | પચાસ (pacās) | પચાસમું (pacāsmũ) |
60 | ૬૦ | साठ (साठ) | साठवां (साठवां) |
70 | ૭૦ | सत्तर (सत्तर) | सत्तरवां (सत्तरवां) |
80 | ૮૦ | એંસી (ẽsī) | એંસીમું (ẽsīmũ) |
90 | ૯૦ | નેવુ (nevu) | नव्वेवां (नव्वेवां) |
100 | ૧૦૦ | સો (so) | સોમું (somũ) |
1000 | ૧,૦૦૦ | હજાર (hajār) | હજારમું (hajārmũ) |
10000 | ૧૦,૦૦૦ | દસ હજાર (das hajār) | દસ હજારમું (das hajārmũ) |
100000 | ૧,૦૦,૦૦૦ | લાખ (lākh) | લાખમું (lākhmũ) |
1000000 | ૧૦,૦૦,૦૦૦ | દસ લાખ (das lākh) | દસ લાખમું (das lākhmũ) |
10000000 | ૧,૦૦,૦૦,૦૦૦ | કરોડ (karoḍ) | કરોડમું (karoḍmũ) |
100000000 | ૧૦,૦૦,૦૦,૦૦૦ | દસ કરોડ (das karoḍ) | દસ કરોડમું (das karoḍmũ) |
1000000000 | ૧,૦૦,૦૦,૦૦,૦૦૦ | અરબ (arab) | અરબમું (arabmũ) |